Telefoanele de buget reprezintă un subiect foarte discutat, iar producătorii cunoscuți precum Samsung, lansează telefoane la prețuri accesibile. Telefoane care cred că merită atenția noastră. Un exemplu bun îl reprezintă modelul Galaxy A21S de la Samsung lansat cu doar câteva luni în urmă, la jumătatea anului 2020.
Prezentare generală
Samsung Galaxy A21S vine disponibil în 4 culori destul de clasice: roșu, albastru, negru și alb. Are o greutate de 192g și o grosime de 8.9mm. Avem un ecran PLS, care este de fapt o versiune de IPS creată de Samsung. Acesta are o rezoluție de 720×1600 pixeli și o diagonală de 6.5inch.
În partea superioară a displayului, în partea stângă mai exact, găsim și camera de selfie. Are 13MP și filmează la rezoluție 1080p la 30 de cadre pe secundă. Avem pe partea stângă un slot de sim sau 2 sloturi pentru varianta dual sim (cum este cel pe care l-am testat eu) + un slot pentru cardul microSD.
Pe partea dreaptă găsim butonul de blocare și tastele de volum. În partea inferioară nu lipsește nici mufa jack pentru utilizarea căștilor, un port de încărcare USB tip C și difuzorul.
Pe spatele telefonului găsim și senzorul de amprentă. Vreau să știți că durează ceva timp înregistrarea amprentei și poate fi puțin frustrant, dar odată înregistrată se va mișca absolut minunat. Este un senzor super rapid și de cele mai multe ori nici nu e nevoie să poziționez degetul efectiv, ci doar pe margea senzorului și telefonul se va debloca.
Deasupra senzorului, în stânga, este poziționată camera quad. Este compusă dintr-o cameră wide de 48MP, una ultrawide de 8mp, una macro de 2mp și un senzor de adâncime, tot de 2mp. Poate filma la 1080p cu 30 de cadre pe sec, are un LED flash, Functie HDR si panoramă.
Hardware & Software
Vine cu Android 10, One UI 2.1, un chipset Exynos 850 (8nm) și CPU Octa-core.
Îl gasim disponibil în 2 variante de stocare interna și 3 variante de ram: cel cu 32gb memorie internă vine cu 3gb ram, iar cel de 64gb vine cu 4gb ram sau cu 6gb ram.
Baterie
Bateria este destul mare, de 5000 de mAh și suportă fast charging la 15W. Nu ar trebui să fie probleme pentru o zi normală de utilizare.
Concluzii
Samsung Galaxy A21S este un telefon care nu excelează în nimic, lucru pe care nu avem cum să-l cerem de la el. Este totuși un entry level cu un preț sub 1000 de lei. A fost 850 de lei cel pe care l-am achiziționat eu.
Nu îl vom lua pentru jocuri, deși pot spune că se descurca okish și cu asta. Este totuși potrivit pentru un utilizator basic, care vrea un telefon pentru activități de social media, apeluri, mesaje. Cam ceea ce facem în mod normal cu un telefon. Nu are cel mai reușit display, dar se va descurca bine în lumina puternică a soarelui și va reuși să ne satisfacă novoile de bază pe care le avem de la un telefon.
Camerele sale sunt la fel: pentru un entry level. Cred ca majoritatea celor care își vor cumpara acest telefon vor folosi pozele pentru social media, nu cu un alt scop. Lucru care mă face să spun că ar putea fi suficiente camerele sale. Își merită banii? Eu cred că da, dacă nu vă așteptați ca un telefon în acest buget să fie ceva extraordinar. Se va simti plăcut în mână și o să-și facă treaba.
Samsung Galaxy A21S:
Emag: https://l.profitshare.ro/l/7938086
PCGarage: https://l.profitshare.ro/l/7938089