Contact

Vrei să ne spui ceva? Sau poate vrei să colaboram? Nimic mai simplu!

Email Address

funtechwithmishy@gmail.com

Am primit în sfarșit iPhone-ul 12 pro max!

Livrarea de la precomandă s-a făcut mult mai greu decât mă așteptam și decât îmi doream. În plus, am vrut să-l butonez o perioadă până să vă povestesc mai multe despre el. Pentru că nu mi se părea relevant să-l am de doar câteva zile pentru a face un review real. 

Știm deja că pachetul este cât se poate de basic, și conține doar telefonul și un cablu de încărcare. Sunt singurele accesorii pe care le primim. Adio căști sau încărcător!

Primele impresii

Aș vrea să încep cu faptul că fiind precomandă nu aveam cum să apuc să-l văd pe undeva. Așa că a fost o surpriză apoi cât este de mare! Și spun asta făcând un upgrade de la 11 Pro Max, pe care îl țineam mult mai bine în mână. Nu aș îndrăzni să spun că-l puteam utiliza cu o singură mână. Nu ar fi tocmai adevărat. Dar cu 12 Pro Max și mainile mele mici mi-a luat un pic de timp să mă obișnuiesc. Mai ales că nu este nici ușor deloc – cântărește 228g! Are atât fața cât și spatele de sticlă protejate de gorilla glass și marigini din oțel inoxidabil. 

Da, arată premium și mă duce cu gândul la iPhone-ul 5 pe care-l aveam în facultate. De ce? Datorită design-ului pe care îl au marginile. Dar și datorită faptului că avem un ecran perfect plat. 

Display

Și da, vorbim despre un display Super RETINA XDR OLED de 6.7 inch, cu o rezolutie 1284 x 2778 pixeli. Cu o densitate a pixelilor de 458. Iar ecranul are o sticlă ceramică rezistentă la zgărieturi, cu o acoperire oleofobă. Dacă nu știți ce inseamnă asta, ei bine aceasta acoperire este anti amprente și mizerie.

Vine cu IP68, rezistență la apă și praf – iar producătorul ne spune că rezistă la o adâncime a apei de 6m pentru 30 de minute. Eu prefer să nu testez asta și să-i cred pe cuvânt ☺

Vine cu ios 14.1, iar eu am deja 14.2.1 in acest moment instalat pe el. 

Chipset-ul utilizat este unul Apple A14 Bionic pe 5nm, cu un CPU hexa-core. Mie în general îmi place foarte mult cum se mișcă telefoanele făcute de Apple! Acesta este și motivul pentru care îmi cumpar în fiecare an iPhone de o grămadă de vreme. 

Mi-ar fi plăcut totuși să văd un refresh rate de 120hz. Dar știm că Apple preferă să nu se avânte prea tare în ultimii ani și face doar cele mai sigure alegeri. Deci… poate în cațiva ani se vor alinia și ei. 

Treaba cu memoria internă

Eu mi-am luat varianta de 128 gb, dar îl găsiți disponibil și în variante de 256gb sau 512gb. Indiferent de varianta de memorie internă aleasă, vă veți bucura de 6gm RAM. Dacă nu prea știți ce memorie v-ar fi suficientă o să vă spun rapid cum stă situația la mine. Mi-am pus back-up-ul de pe vechiul telefon, așa cum fac în fiecare an. Deci am deja tot ce-mi trebuie în mod normal. Cu toate astea, am aproape 41 de gb din 128 utilizați. În condițiile în care am peste 9000 de poze, 284 de clipuri video și 124 de aplicații. Plus că mai am și în iCloud disponibili încă 10gb! Iar dacă nu o să-mi mai ajungă prefer să-mi măresc spațiul de stocare din iCloud.

Camere foto & video

Buun, acum că am lămurit și partea cu memoria internă vreau să vă povestesc despre camere. Și asta pentru că avem o cameră principală compusă din: 

  • o cameră wide de 12MP cu stabilizare în senzor
  • una telephoto de 12MP și zoom optic de 2.5x
  • una ultrawide, tot de 12 mp și ea 
  • șiiii scanerul LIDAR.

Știm deja că Apple își laudă mereu extrem de tare camerele, punând accent pe faptul că niciun alt telefon nu face ce face un iPhone. Lucru care nu este tocmai adevărat. Avem într-adevăr poze foarte realiste, culorile fiind extrem de apropiate de realitate, așa cum ne-a obișnuit Apple și până acum. Se descurcă de minune chiar și în condiții de luminozitate scăzută. Portretele sunt și ele grozave, deci nu are cum să vă dezamăgească această cameră. 

Referitor la partea video, camera principala filmează:

  •  4k la 24, 30 si 60 de cadre pe secundă
  •  1080p la 30, 60, 120 și 240 de cadre pe secundă.
  •  Dolby Vision HDR este disponibil până la 60 de cadre pe secundă.
  •  Înregistrarea sunetului se face stereo. 

Momentan eu nu văd de ce ar vrea un utilizator normal să înregistreze în Dolby Vision, dar poate nu sunt eu destul de avansată.

Camera de selfie, destul de importantă și ea la un telefon, are 12mp și este wide. Are, bineînțeles, și un senzor de adancime SL 3D pe care îl stim de la modelele anterioare. Se va descurca minunat în apeluri video. Iar pentru selfie-uri, chiar și în condiții de luminozitate scăzută, o să-și facă treaba chiar bine. 

Performanța bateriei

Pentru a testa bateria am așteptat mai multe zile până să fac acest review pentru că îmi doream să vă pot oferi un feedback real. Spun asta pentru că în primele 3 zile de utilizare abia abia îmi ajungea până la finalul zilei bateria. Detaliu care nu îmi convenea deloc! iPhone-ul 11 pro max care avea deja 1 an încă avea o baterie mult mai bună. Norocul meu a fost că s-a stabilizat situația, iar acum ține o zi întreagă fără probleme. Iar dacă nu sunteți genul de persoane care stau cu telefonul în mână toată ziua, cu siguranță va ajunge bateria pentru 2 zile de utilizare. Vorbim totuși despre o baterie de 3687mAh care promite o utilizare de până la 80 de ore în redare muzică.

Încărcare

Încărcarea se face fast la 20W, iar producătorul spune că ajunge la 50% în doar 30 de minute. Dar 20W nu înseamnă deloc mult în vremurile noastre și să nu uităm că nu primim în pachet încărcătorul și trebuie să-l achiziționăm separat. 

Avem și încărcare wireless rapidă disponibilă la 15W. 

Concluzii

Așadar, acesta este iPhone 12 Pro Max. Care am observat că a fost extrem de dorit anul acesta, cu precomezi peste precomenzi. Eu regret doar că nu am pus precomandă chiar din ziua 1 pentru că am așteptat 3 săptămâni după el… și urăsc așteptarea. Nu știu să vă zic dacă a meritat sau nu. Sunt utilizator iPhone de la prima generație lansată de Apple și m-am obișnuit atât de mult cu iOS-ul încât mi-ar fi extrem de greu să renunț la el.

Cred că sistemul de operare și felul în care este totul optimizat în acest ecosistem creat de Apple este motivul principal pentru care utilizatorii Apple rămân fideli. Și spun asta pentru că nu e tocmai un telefon inovati. Ci din contră, cuprinde doar acele caracteristici super mega ultra testate și nu vine cu nimic nou real. Da, poate o să spuneți că design-ul, dar până și ăsta este „împrumutat” de la iphone 5.

Dacă aveți un iphone 11 pro max și vă gânditi la un upgrade… s-ar putea să rămâneți puțin dezamăgiți. Nu sunt diferențe atât de mari intre cele 2 telefoane. Chiar voi face în curand și o comparație între cele 2 telefoane: iphone 11 pro max vs 12 pro max!

Concluzia mea este că nu o să pot spune vreodată dacă un iPhone merită sau nu banii. Dacă alegem să ne uităm strict la specificații vom spune din start că nu este neapărat un telefon de 6000+ lei. Dacă suntem însă prinși în acest ecosistem si așteptam în fiecare an cu sufletul la gura noile dispozitive lansate, atunci nici nu mai contează dacă merită sau nu investiția – știm clar ca trebuie să-l avem!