Aceasta este o dronă. Și nu orice dronă, ci una extrem de mică și ușor de utilizat. Este vorba despre Mavic Mini de la DJI.
Eu sunt deja fană a acestui brand pentru că folosim și un gimbal de la ei de care suntem super încântați. Așa că știam că va fi un produs calitativ. Nu am avut nicio emoție din acest punct de vedere.
Conținut pachet
Noi am ales pachetul Fly More, pe care vă și sfătuiesc să-l achiziționați în cazul în care vă doriți dronă. Este mult mai avantajos. De ce spun asta? Diferența de preț este de câteva sute de lei, dar vine la pachet cu:
- 2 baterii extra
- o geantă de transport super utiliă
- o protecție pentru elice
- un încărcător pentru 3 baterii
În varianta simplă veți avea o singură baterie de 2400mAh. Știu că ar putea să pară de ajuns. Dar nu ține mai mult de 25 de minute și nu cred că vreți apoi să așteptați să se încarce.
Descriere
Cântărește 249g cu tot cu acumulator. Am vrut să încep cu acest detaliu pentru ca este extrem de important. Legal, aceasta greutate ne permite să o utilizăm fără să o înregistrăm la AACR. Acesta este și motivul pentru care am ales-o pe ea. Plus faptul că este foarte ușor de transportat și de luat în orice excursie. Telecomanda mai cântărește și ea încă 249 de grame.
Viteză
- Viteza maximă pe care o atinge este de 46km/h
- Urcă cu o viteză maximă de 4m/sencundă
- Coboară cu o viteză maximă de 3m/secundă
Este foarte rapidă mititica asta! Va funcționa la temperaturi cuprinse între 0oC și 40oC. Fiind atât de ușoară, nu se recomandă utilizarea atunci când bate vântul ceva mai tare.
Camera de pe ea are specificații ok pentru prețul ăsta, iar stabilizarea pe 3 axe funcționeză excelent.
Specificații cameră
Filmează 2.7K și Full HD la 30 de cadre pe secundă. Deci nu avem parte de 4K pe acest model, iar pozele sunt realizate la 12MP. Avem un senzor CMOS cu o diaframgă de 2.8. Dar este o rezoluție mai mult decât decentă și suficientă pentru majoritatea utilizatorilor. Salvarea fișierelor se face pe un card micro SD (de maximum 256GB). Aici țin să menționez faptul că nu va salva pozele în format RAW, ci doar JPEG.
Control & acționare
Este super rapidă la comenzi, precisă și ușor de controlat cu ajutorul telecomenzii pe care o vom conecta la telefonul mobil. Această telecomandă are și ea o baterie integrată de 2600mAh. Din ce informații am găsit, am văzut că se poate utiliza și fără telefonul mobil – doar cu telecomanda. N-am făcut asta și cred că mi-ar fi destul de teamă.
Cu ajutorul aplicației DJI Fly (pe care o găsim și pentru Android și pentru iOS) vom face instalarea și calibrarea dronei. Tot cu ajutorul ei vom putea apoi să lansăm și să controlăm drona în timpul zborului. Practic, vom vedea pe ecranul telefonului ceea ce drona vede cu ajutorul camerei din dotare. Cool, nu-i așa?
Se poate roti la 360 de grade, știe să se întoarcă automat la bază, are decolare & aterizare automate. Are chiar și câteva moduri de rotire & filmare presetate pentru a obține niște cadre de efect – asta dacă nu vreți să o controlați. Și apropo de aplicație, chiar și editarea filmulețelor + adăugarea de melodii se poate face direct de pe telefon. Deci puteți posta clipuri grozave destul de rapid.
În ceea ce privește senzorii țin totuși să vă spun faptul că cei pentru evitarea obstacolelor nu există. Avem senzori pentru coliziune doar în partea inferioară. Asta înseamnă o atenție mare atunci când zburăm cu ea.
Concluzii
Chiar dacă o vedeți așa mică, țin să vă spun că nu este o jucărie. Este foarte stabilă și eficientă, iar ca primă dronă este mai mult decât perfectă. Calitatea foto și video este foarte bună, autonomia bateriei decentă (mai ales dacă vă luați varianta asta Fly More). Și da, o să vă cucerească de la primul zbor pentru că oferă o senzație extrem de plăcută în utilizare.